Recept:Gurkörtsoppa
Har du gott om gurkört i din trädgård? Gör en soppa på bladen och dekorera med de ljuvliga blå blommorna.
Ingredienser
För 2 personer
- 0,5 liter gurkörtssblad
- 0,5 liter vatten
- 2 kryddmått2,5 gramsalt
0,133 msk
0,4 tsk
- 0,5 buljongtärning
- 1 msk0,15 dlvetemjöl
9 gram
- 1 msk14,25 gramsmör
- 114 gramäggula
1 äggulor
1 msk
Total tidsåtgång: ca 30 minuter
Dra bort alla grova bladnerver och skölj bladen i rikligt med vatten. Koka upp vatten och salt, lägg i gurkörtsbladen och låt dem sjuda i ca 5 min. Sila av spadet från bladen och spara det. Hacka bladen fint eller kör dem i matberedare. Smält smöret och rör ner vetemjölet. Tillsätt spadet och buljongtärningen. Koka upp soppan under omrörning och låt den koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan i grädden och häll blandningen i soppan under vispning. Servera soppan med gräddfil eller crème fraîche och dekorera med gurkörtsblommor.
Senast uppdaterad 2012-08-27 20:15